jueves, 7 de febrero de 2008

El PP promet que Foment pagarà la nova estació de Figueres i la seva connexió nord

La cap de llista per Girona Alícia Sánchez-Camacho i el cap de campanya Emilio Santiago, a Figueres


La cap de llista del PP per Girona a les properes eleccions generals, Alícia Sánchez-Camacho s'ha compromès a que el Ministeri de Foment pagui la construcció de la nova estació de Figueres i la seva connexió pel nord amb el TAV si els populars guanyen els comicis del 9 de març.

Segons la popular, candidata del partit per Girona al Congrés, era una 'irresponsabilitat' fer que els figuerencs paguessin aquestes obres. A més, ha responsabilitzat el govern socialista de tenir encallats la majoria de projectes d'infraestructures a les comarques gironines, fent especial referència al desdoblament de la N-II. Segons Sánchez-Camacho, Rodríguez Zapatero ha estat un 'frau per Figueres i per Girona' i per això s'ha compromès a tirar endavant el projecte constructiu i la licitació per trams del desdoblament de la N-II i que l'Estat pagui la futura estació intermodal i la seva connexió nord. La popular ha fet aquestes declaracions, aquest dijous, a Figueres durant un acte de campanya.Segons la cap de llista dels populars gironins, el govern socialista ha fracassat en el desenvolupament de les infraestructures a la demarcació i molt especialment en el tram de Girona a la frontera francesa. Sánchez-Camacho ha dit que si el PP es convertia en partit de govern, es presentaria en un termini de tres mesos la seva proposta temporalitzada d'execució de les infraestructures a totes les comarques gironines.En aquest sentit ha dit que el govern del PSOE no havia aconseguit fer res en el desdoblament de la N-II i per això ha anunciat que si guanyaven els comicis desencallarien aquesta infraestructura i farien el projecte constructiu i la licitació per tram del desdoblament. El segon compromís de la candidata popular ha fer referència al finançament del TAV. Així, el PP es faria càrrec de la construcció de la nova estació i la connexió nord.Sánchez-Camacho ha dit que l'objectiu del seu partit a Girona era que Mariano Rajoy guanyés les eleccions espanyoles i no ha volgut entrar a valorar el 'repartiment de poder' que feien alguns partits abans de celebrar les eleccions, i de la pugna d'ERC amb el sisè diputat que està en joc entre els republicans i els populars. Amb tot, sí que ha destacat que quan Girona tenia un diputat del PP la situació econòmica era millor i es tiraven endavant projectes d'infraestructures. És per aquesta raó, que ha dit que calia una representació del PP a les comarques gironines.La candidata també ha defensat la convivència del català i el castellà a Catalunya i ha dit que era totalment legítim que la llengua vehicular dels menors fos tant el català com el castellà i que es pogués escollir en plena llibertat entre les dues llengües en l'àmbit escolar.La candidata popular ha mantingut reunions amb diferents associacions civils i econòmiques de la comarca de l'Alt Empordà.

ACN/DDEG

1 comentario:

Anónimo dijo...

Una vegada més el Partit Popular demostra, que en contra del que es pretén vendre, és el partit que més es preocupa per les infraestructures catalanes. L'any 1992 el PSOE va preferir portar l'AVE a Sevilla en lloc de portar-lo cap a Barcelona i conectar Espanya amb França. Va fer falta un gobern del PP per fer-lo arrivar cap aquí. El mateix diem del desdoblament de la NII i un llarg etc.